Wat is oefentherapie?

“Oefentherapie Cesar /Mensendieck is gericht op het behandelen en voorkomen klachten.”

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings– en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat met oefentherapie Cesar vaak zeer goede blijvende resultaten worden behaald.

Wat doet een oefentherapeut Cesar?

In het lichamelijk onderzoek proberen wij de oorzaak van de klacht op te sporen. Door onze uitleg wordt u zich bewust van de reden van uw klachten. Met behulp van een verbeterd houdings- en bewegingspatroon leert u  hoe u de oorzaak van uw klachten kunt verhelpen of hoe u met uw klachten kunt omgaan. Wij streven met u naar een blijvend effect van de behandeling door deze manier van werken.

Wat kunt u verwachten?

Na intake en het onderzoek stelt u samen met uw oefentherapeut een behandelplan op, welke is afgestemd op uw hulpvraag. Zowel de werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten. Oefentherapie wordt gegeven in de praktijkruimte, zo nodig komen wij bij u thuis. Behandelingsduur is 30 minuten per keer.