Reumatische aandoeningen

Oefentherapie Cesar / Reumatische aandoeningen

Reuma, reumatoïde artritis

Reuma is een auto immuunziekte waarbij er ontstekingen in de gewrichten ontstaan. Dit gaat gepaard met pijn, roodheid en zwelling.
Reuma komt in vlagen en kan van tijd tot tijd klachtenverergering geven, dit noemen we een exacerbatie. Juist in deze periode is het belangrijk om overbelasting te voorkomen, zodat het lichaam zich kan herstellen van de opvlamming en verdere schade te voorkomen.
Wij werken aan beweeglijkheid, souplesse, versterking van de spieren, een goed houdings- en bewegingspatroon en advies belasting en belastbaarheid.
Wij werken veel samen met de reumaconsulentes van het HMC.

Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent letterlijk “pijn in bindweefsel en spieren”. Fibromyalgie veroorzaakt pijn, stijfheid en vermoeidheid, deze klachten zijn chronisch. Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In het lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen met pijnstillers, beweging en rust.
Wij kunnen u hulp bieden door u advies te geven over houding en beweging. Daarnaast wordt er gewerkt aan spierkracht, beweeglijkheid, conditie, advies over belasting en belastbaarheid en leren omgaan met chronische pijn. Meer informatie kunt u ook vinden bij  Specialisaties-chronische pijn.

Lees hier meer over bij www.netwerkchronischepijn.nl

Ziekte van Bechterew

In de behandelingen ligt bij ons de nadruk op het verantwoord blijven bewegen zodat de bewegingsfuncties behouden blijven. Wij helpen u bij het bewegen binnen uw grenzen, er wordt gekeken hoe u uw dagelijkse activiteiten het best kunt uitvoeren. Ook wordt er aandacht besteed aan de balans tussen de belasting en de belastbaarheid van het lichaam.

Behandeling reumatische aandoeningen:

  • Het aanleren van een efficiënt houdings- en bewegingspatroon
  • Het verbeteren van de algemene conditie
  • Het verbeteren / behouden van de beweeglijkheid van de gewrichten
  • Het verbeteren / behouden van de spierkracht
  • Het bevorderen van het evenwichtsgevoel
  • Het aanleren van ontspanningstechnieken
  • Het trainen van de dagelijkse bewegingen, zoals lopen, bukken, opstaan e.d.
  • Het zelfstandig kunnen functioneren
  • Het bevorderen van het geestelijk welzijn
Back to Top