Orthopedische aandoeningen

Oefentherapie Cesar / Orthopedische aandoeningen

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij er slijtage van de gewrichten plaatsvindt. Deze slijtage is onomkeerbaar. Wij kunnen u helpen om door een optimaal houdings- en bewegingspatroon het slijtage proces te vertragen. Het belangrijkste is dat u uw spieren gaat versterken zodat u belasting op uw gewrichten beter kunt opvangen. Daarnaast geven wij u tips ter voorkoming van overbelasting, coachen wij u om een gezonde en evenwichtige leefstijl te ontwikkelen en vast te houden.

Wij werken volgens de officiële richtlijn artrose, Oefentherapie bij artrose van heup en knie is bewezen effectief. Met ingang van 2018 zullen 12 behandelingen oefentherapie bij artrose van heup en knie vergoed worden uit de basisverzekering.

Wij hebben een samenwerkingsverband met Orthoparc. Zij verricht knie-heupoperaties in dagbehandeling. Zie voor meer informatie www.orthoparc.nl.

Osteoporose

Osteoporose is botontkalking. De botontkalking zorgt ervoor dat de botten brozer worden en er verhoogd kans op breuken ontstaat. Mensen zijn vaak bang om te vallen en hebben daardoor minder vertrouwen in hun functioneren. Wij kunnen u helpen door balansoefeningen, spierversterkende oefeningen aan te bieden en oefeningen waardoor de botaanmaak wordt gestimuleerd. Op die manier wordt de kans op breuken kleiner, vermindert de pijn en krijgt u weer vertrouwen in uw bewegen.

Scoliose

Bij een scoliose is de wervelkolom (ruggengraat) zijdelings verkromd en om zijn as gedraaid. Er zijn verschillende soorten bochten. Een scoliose kan pijn geven in de rug en hoofdpijn veroorzaken. Daarnaast kan er ook sprake zijn van uitstralende pijn naar de heupen en benen en vermoeidheid door een verminderde longfunctie.

Vaak wordt scoliose ontdekt door de schoolarts of opgemerkt door ouders die vinden dat de rug van hun kind afwijkt. Ook is pijn in de rug bij kinderen onder de 14 jaar een teken dat er iets aan de hand is.

Hoe eerder een scoliose ontdekt wordt, hoe beter het resultaat van onze behandeling kan zijn. Het hoofddoel van de behandelingen is er om ervoor te zorgen dat de wervelkolom niet verder vergroeit. Totdat de wervelkolom uitgegroeid is, houden wij de ontwikkelingen goed in de gaten.

Ook op latere leeftijd kunt plotseling ontdekken dat u scheef staat en/of klachten ervaren. In dit geval gaan we aan de slag met het versoepelen en corrigeren van de wervelkolom, versterken en rekken van de spieren.

Voor jong en oud hebben wij specifieke 3D scoliose oefeningen!

Back to Top