Neurologische aandoeningen

Oefentherapie Cesar / Neurologische aandoeningen

Hernia

Een uitstulping van de tussenwervelschijf wordt ook wel een Hernia Nucleus Pulposus (HNP) genoemd. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken, waardoor er pijnklachten of uitvalsverschijnselen in een arm of een been kunnen ontstaan. U kunt ook zonder een hernia uitstralende pijn ervaren in uw been. Dit noemen wij Ischialgie.

Het grootste deel van de hernia’s ontstaat als gevolg van een slechte houding en verkeerde manier van bukken en tillen.
In 85% van de gevallen verdwijnt een hernia vanzelf, met mogelijke ondersteuning van een oefentherapeut. Wij geven u advies over een goed houdings- en bewegingspatroon, wat u kunt toepassen tijdens uw werk, sport en hobby’s, waardoor u deze weer goed kunt uitvoeren. Daarnaast kunt u met dit houdings- en bewegingspatroon uw spieren versterken en daarmee een volgende hernia voorkomen.

Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson ontstaat in de hersenen een tekort aan de neurotransmitter dopamine. Cellen die dopamine produceren sterven langzaam af. Deze cellen bevinden zich vooral in een bepaald gedeelte van de hersenen, de substantia nigra. Door het dopaminetekort wordt de aansturing van spierbewegingen aangetast en gaan armen en benen beven. Tegelijkertijd worden spieren stijf, waardoor lichaamsbewegingen moeilijker op gang komen of stoppen (freezing).
Wij helpen u met in beweging blijven/komen, tips om makkelijker op gang te komen, de spieren te versterken, souplesse, coördinatie en balans verbeteren en juist gebruik van hulpmiddelen.

MS

Ms is een aandoening van het centrale zenuwstelsel. In de witte stof van de hersenen bevinden zich meerdere verhardingen. Dit zorgt ervoor dat de zenuwprikkels naar verschillende lichaamsdelen, onderbroken worden. De signalen bereiken hun doel niet meer. Wij helpen u met in beweging blijven/komen, tips om makkelijker op gang te komen, de spieren te versterken, souplesse, coördinatie en balans verbeteren en juist gebruik van hulpmiddelen.

Back to Top