Chronische Pijn

Oefentherapie Cesar / Chronische Pijn

We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan zes weken blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. De pijn heeft dan geen waarschuwingsfunctie meer en er is geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel.

De pijn gaat als het ware een eigen leven leiden, met grote gevolgen voor het dagelijks leven. U gaat bijvoorbeeld bepaalde bewegingen vermijden uit angst voor de pijn. Of u bijt zich juist door de pijn heen, wat bij heftige pijn moeilijk of niet vol te houden is.

Goede begeleiding door een therapeut die zich geschoold heeft in de behandeling van chronische pijn kan u helpen weer grip te krijgen op uw klachten.

Het Landelijk Netwerk Chronische Pijn introduceert een vernieuwende behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn. De behandeling richt zich niet op het wegnemen van de pijn, maar laat u zien hoe u zelf op een andere manier met uw pijnklachten kunt omgaan.

Wij maken gebruik van motiverende gespreksvoering, geven pijn-educatie, helpen u uw dagelijkse activiteiten op te bouwen middels Graded Activity. Daarnaast geven wij u advies over belasting en belastbaarheid en houding en beweging.

Lees hier meer over bij www.netwerkchronischepijn.nl

Back to Top